^Terug naar Boven

Tijdens de uitwedstrijd tegen Utrecht heeft Ben Weber voor het eerst kennis mogen maken met de mooiste SV. Hij heeft SVBorne Resizeddaarover een column geschreven waarin hij praat over zijn ervaringen met de SV, de feestbus, het Twente-gevoel, maar ook zijn persoonlijke ervaringen met het professioneel voetbal. Lees hieronder zijn column.

 

Supportersvereniging Borne FC Twente

 

Het begon allemaal twee jaren geleden via marktplaats door een tuinkastje voor 25 euro op te halen aan mijn adres. Een jongeman uit Borne, ene Erwin belde op en toonde interesse. Over het geld deed hij niet moeilijk en een half uur later stond hij voor mijn deur. Ik gaf hem een hand, stelde me voor en liet hem het kastje zien. Hij keek me enigszins bedenkelijk aan en vroeg of ik bij FC Twente had gespeeld. Altijd leuk als mensen je nog herkennen uit een tijd met de strakke broekjes en wijde shirts. We hadden het vanaf dat moment alleen nog maar over voetbal en zo kwam ik er achter dat hij samen met zijn vriendin Mirella Klunder de oprichters zijn van de feestbus waar de supportersvereniging Borne FC Twente gebruik van maakt. Het duurde dan ook niet lang voordat ik een uitnodiging kreeg om een uitwedstrijd bij te wonen. Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Voor het eerst in mijn leven met een supportersvereniging van FC Twente naar een uitwedstrijd en wel tegen FC Utrecht waar mijn vriend Erik ten Hag de scepter zwaait.


Vanuit Station Borne vertrokken we met een omgebouwde stadsbus vol hapjes en drankjes naar de Galgenwaard. De verlichting aan de binnenzijde deed me meteen denken aan een discotheek uit mijn jongere jaren en de meereisende supporters zongen van minuut een alle clubliederen die er bestaan onder leiding van trommelaar Maikel die met zweet op zijn voorhoofd, blaren in zijn handen en een big smile op zijn gezicht de hele weg het tempo bepaalde. Wat een geweldige sfeer was dat. Het gemêleerde gezelschap bestond vooral uit jongeren tussen de twintig en dertig jaar, maar ook een vader en zoon (tien jaar) en enkele ouderen waren van de partij.


Al snel werd mij duidelijk dat Mirella en Erwin niet alleen deze rumoerige bende goed coördineerden, maar ook de problemen die enkele supporters met zich mee dragen een luisterend oor te bieden. Geweldig om te zien hoe ze de boel onder controle hielden en dat is zeker niet niks met vijftig brullende tieners, waaronder enkele zeer charmante dames die maar al te graag een paar biertjes lusten.


Onderweg kwam ik erachter dat we niet de enige supporters waren die naar Utrecht reisden en dat de saamhorigheid onder de fans bij de eerste pauze duidelijk hoog in het vaandel stond. Onder politiebegeleiding werden we met zes bussen getransporteerd naar het stadion waar we gefouilleerd werden voordat we op de tribune plaats mochten nemen. Ik voelde me net een gedetineerde die onder escort naar een gevangenis werd getransporteerd. Al die regeltjes en wetten maken het de supportersverenigingen wel erg moeilijk. Helemaal als je weet dat er geen toilet in de bus aanwezig is. Iedereen kende gelukkig de regels en zonder problemen konden we ons voorbereiden op een heerlijke voetbalmiddag, ten minste dat dachten we. In de warming-up staken enkele spelers, nadat ze hun naam hoorden zingen door het legioen, hun hand op en lieten we onder luid applaus onze waardering blijken.


De broodjes bal met mayo en frikandel waren veruit favoriet onder deze jongeren en vanuit het vak naast ons reikte een vlaag van doordringende wietlucht die ervoor zorgden dat ik me al snel half haai mee liet voeren in deze malaise. Over de wedstrijd zelf gaan we het niet hebben, maar wat me erg tegenviel van onze spelers, was dat ze na het verlies vrijwel direct de kleedkamer opzochten. Ik begrijp hun teleurstelling en frustratie, maar wat dachten jullie van al die meegereisde supporters? Een bedankje of misschien even een gesprekje met enkele supporters zou hier zeker op zijn plaats geweest zijn, maar helaas hadden onze sterren het blijkbaar iets te zwaar met zichzelf. Dat sprak echt veel te weinig waardering uit naar al die supporters die vooral in deze moeilijke tijd onvoorwaardelijk achter hun club blijven staan.


We lieten ons er niet door leiden en maakten er op de terugweg een geweldig feest van. Dit zijn mensen met humor die niet alleen om het voetbal een dag op stap gaan, maar waarbij vooral gezelligheid hoog in het vaandel staat. Net als op de heenweg werd er uit volle borst gezongen en ja, ik zong de liederen na enkele biertjes volmondig mee. Zelfs de promotie van mijn boekje Kleedkamerverhalen voor de stichting Kans voor een Kind werd rijkelijk beloond. Natuurlijk konden we de laatste stop in Holten bij de MC Donalds niet voorbij laten gaan want fastfood behoort blijkbaar tot hun eerste levensbehoefte. Jongens jullie zijn toppers en laat dit het grote voorbeeld zijn voor velen hoe jullie je op zo’n dag gedragen. Ik wil jullie ontzettend bedanken voor een onvergetelijke dag en graag benoemen dat FC Twente blij mag zijn met een supportersvereniging als deze. Dus voel jij je geroepen om je aan te sluiten bij deze kanjers, meldt je dan aan bij www.svborne.nl


Ben Weber

 

Sponsers

Sponsors!

4866b2cd6f007079abd79a3bce4757d0

Logocivra2

AMtaxi

Barrique

twentschepot

leerkotte

mars

LogoArbe

https://www.boersenlem.nl/

 

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.