Logo SV Borne

SV Borne

Supportersvereniging uit Borne van FC Twente!

Over ons

Over onze SV

De Supportersvereniging Borne is opgericht op 17 juni 2008. In de Statuten is onder artikel 2 het volgende opgenomen:
 
1. Het doel van de vereniging is het verbeteren van
de onderlinge samenhang tussen FC Twente
supporters uit Borne en omstreken en waar
mogelijk met de maatschappij.
 
2. Zij tracht dit doel onder meer te bereiken door het
op verantwoorde wijze organiseren en ondernemen
van gezamenlijke activiteiten voor supporters van
FC Twente in alle leeftijdscategorieën via het
participatiemodel.
 
Dit komt er eigenlijk gewoon op neer dat de leden van de SV Borne gewoon een gezellige tijd met elkaar kunnen doorbrengen waarbij de liefde voor de FC Twente voorop staat. Allereerst denken we dan natuurlijk aan de busreizen naar uitwedstrijden, want dat is zo langzamerhand wel het ultieme uithangbord en visitekaartje van onze SV geworden. Dit vooral dankzij de niet aflatende inspanningen van onze eigen Mirella en Erwin, die warme connecties onderhouden met de eigenaar van de bus, Taxi Konink uit Borne. Afhankelijk van de beschikbare kaarten is de bus vrijwel altijd zo goed als vol. Dat de “Borne bus” een begrip is geworden onder de Twente-
supporters blijkt wel uit het feit dat uit de hele regio supporters lid zijn geworden van onze SV. Naast de ‘uit-bus’ proberen we als vereniging elk jaar een groot feest te organiseren waarbij het goed eten en drinken is.
 
Verder hebben we in het verleden succes gehad met de verkoop van polo’s met het logo. Ook de verkoop van T-shirts met de tekst
“Clubliefde is geen criminaliteit’ liep als een trein…dat was een
regelrechte topper. Dit T-shirt hebben we laten maken n.a.v. de –in onze ogen- steeds absurdere maatregelen waar we als voetbalsupporters mee te maken krijgen.
 
Ook maatschappelijk draagt de SV Borne haar steentje bij. Niet alleen op voetbalgebied, maar ook op andere vlakken.
Zo hebben we met een forse financiële bijdrage de aanzet gegeven tot het plaatsen van bewakingscamera’s bij het Hertenkampje in Borne. Dat was echt nodig vanwege de onfrisse praktijken die daar in het donker plaatsvonden.
En het absolute hoogtepunt is eigenlijk wel de actie die we op touw hebben gezet voor Andrew Rankin (nu 15 jaar) uit het Schotse Stranraer, die lijdt aan het Prader Willy-syndroom, een erfelijke spierziekte. Van de opbrengst van de inzameling hebben we Andrew met z’n vader, moeder en zus naar Enschede gehaald waar ze een paar memorabele dagen hebben gehad, samen met nog een 20-tal andere Schotse FC Twente-supporters. Van het geld dat over was heeft de oude school van Andrew in Stranraer een ‘snoezelruimte’ in kunnen richten. Voor de officiële opening waren we uitgenodigd en vanzelfsprekend hebben we daar gebruik van gemaakt. Dat was iets om niet gauw te vergeten.
 
Zo zie je maar, de jaarlijkse contributie (18+ is slechts € 12,50 per jaar!) verdwijnt niet zomaar in een bodemloze put.

Algemene informatie

Bestuur

Voorzitter: Mirella Klunder
Secretaris: Hans Noppert
Penningmeester: André van Onck
Algemeen lid: Stefan Postma
Algemeen lid: John Vossenaar
Algemeen lid: Maurice van Heijst